Het Netwerk

Eén duidelijke boodschap en één duidelijke werkwijze waarbij de patiënt centraal staat.

Waarom een Netwerk Longen?

Het Netwerk Longen is opgericht met als doel de samenwerking tussen oefen-/fysiotherapeuten, longartsen en huisartsen te verbeteren en daarmee de behandeling van de patiënt te optimaliseren zo dicht mogelijk in de thuisomgeving van de patiënt.


Expertise

Het netwerk bestaat uit oefen- en fysiotherapeuten die aanvullende scholing gevolgd gericht op longaandoeningen. Niet alleen Astma en COPD maar ook; longfibrose, emfyseem, broncho-ectasieën en tegenwoordig ook corona. De therapeuten volgen nascholingen georganiseerd door het netwerk om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen en delen vakinhoudelijke kennis met elkaar om de patiënt zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.


Onze Missie

Goed georganiseerde begeleiding vanuit de beweegzorg voor de patiënten met COPD of overige longaandoeningen. Het Netwerk Longen streeft erna om mensen met COPD of andere longaandoeningen een betere kwaliteit van leven te geven.


Contactgegevens Netwerk Longen


Dagelijks bestuur:

Mario Faro, fysiotherapeut, Fysiotherapie Elisabeth, Alkmaar
Simone van der Meer, oefentherapeut, Oefentherapeuten Alkmaar
Jasper Hermans, fysiotherapeut , Fysio Forum, Heerhugowaard
Romy Sinnige, fysiotherapeut, Leef! Fysiotherapie HeerhugowaardWord ook lid!

Wil jij met ons samenwerken aan intensievere en beter georganiseerde therapie voor longpatiënten? Word dan lid van het Netwerk Longen.
Het Netwerk Longen is een open netwerk, iedereen die aan de kwaliteitscriteria voldoet kan meedoen. Elke praktijk die lid is van Beweegzorg NoordWest kan aansluiten bij het Netwerk Longen.